perjantai 6. tammikuuta 2012

Valssia ja pientä hyppelyä

Yksi tämän vuoden tavoitteista on toteutumassa - aloitettiin torstaina agilitykurssi. Olen tästä todella innoissani ja veikkaan että on Leimukin.

Jo aiemman koirani kanssa haaveilin vauhdikkaasta lajista, mutta koira sattui olemaan hyvin rauhallinen, eikä varsinaisena maalaiskoirana olisi varmaan kestänyt hanskassa vilkkaalla agilitykentällä. Muistan, kun yritin kaikin keinoin saada haukottelevan koiran innostumaan itse tehdyllä agilityradalla: hypin, juoksin ja heittelin leluja.

Nyt minulla on virtaa täynnä oleva koira ja autokin käytettävissä. Satumme vain asumaan Helsingissä, jossa seurojen alkeiskurssit ovat valitettavasti todella kiven alla. Päätin ilmoittautua kaupalliseen koirakouluun Heiluvaan häntään viiden kerran agilitykurssille. Kurssi rokottaa opiskelijan budjettia ikävästi, mutta ollaan pari tottelevaisuuskurssia koulussa käyty ja kokemukset ovat olleet erinomaisia. Keväällä seuroissakin on varmaan mahdollisuus päästä alkeiskursseille (tai ainakin jonoon), joten sitten voisi olla mahdollisuus jatkaa lajia :).

Ensimmäinen kerta oli lupaava! Vaikka sali oli pieni, kolme koiraa pystyi hyvin harjoittelemaan alkeita omissa loosseissaan. Harjoittelimme lähtöluvan odottamista niin, että koira odotti pikkuesteen takana ja sai mennä esteen yli palkkioalustalle vasta kun kuuli käskyn "mene!". Leimu hoksasi jutun nopeasti ja kiihdytti palkkiolle oikein ruopien. Opetettiin myös koiraa seuraamaan vasenta ja oikeaa kättä ympyrällä sekä ohjausliikkeenä valssia. Lisäksi leikittiin ja kokeiltiin miten koiran saa kuljetettua agilitykentälle esimerkiksi lähellä-käskyllä tai vetolelun avulla. Kaikki kurssin kolme koiraa olivat kuulemma innokkaita, reippaita ja hyviä leikkimään - tästä on hyvä jatkaa :).

Kotiläksy: Harjoittele kädellä ohjaamista (muista pitää nami taskussa eikä kädessä!), valssiliikettä sekä palkkioalustan kanssa mene-käskyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti